+7, -0

GMS Pelit #1

Mignon, Devastated, Outpost, Jääkiekkopeli, Underworld Quest, Didi's Adventure

 

#1

Yleiskatsaus

GMS Pelit on kuukausittain julkaistava artikkeli jossa esittelemme kuukauden aikana lupaavimmalta vaikuttavat pelit.

Tämän kuun numerossa haaviin osui kuusi keskeneräistä, mutta erittäin mielenkiintoista projektia. Micon Devastated, Reaktorin Outpost ja Underworld Quest, fluoZorin Jääkiekkopeli, Kesäkisan voittajapeli Mignon, sekä PanicArtsin Didi's Adventure tarjoaa uutta pelattavaa genrehaarukan jokaiselta puolelta; tässä numerossa on roolipelejä, urheilua, seikkailua ja arcadea.

Toivottavasti nautitte tästä avausnumerosta ja kirjoitatte artikkelia kehittäviä kommentteja!


Mignon

Mignon on innovaatisella pelattavuudella varustettu arcadepeli, ja se sijoittui ansaitusti Game Maker Suomen Kesäkisassa 2012 ensimmäiseksi.

Mattien ja Eleyn tekemässä pelissä yhdistyy tarkkuus, nopeus sekä fysiikanmallinnus. Pelissä liikutellaan pallon muotoista pääsiäistipua, jolla täytyy väistellä erilaisia ansoja ja päästä kentän loppuun.

Peli on tekijöiden mukaan hieman keskeneräinen, sillä peliin ei tullut niin paljon kenttiä kuin alunperin oli tarkoitus.

mignon_397

Lataa tästä!

Foorumiaihe


Devastated

Micon (eli Simp-Pelitin) keskeneräinen uusintapainos hänen vanhasta Devastated-pelistä on viimeinkin julkaistu.

Devastatedissa pelaaja ohjaa Edward-nimistä heppua, jonka päämäärä on muun muassa tappaa paha mies nimeltään Lance Holdeman. Holdeman tuhosi rakkaan (mutta ylikansoitetun) planeettamme ydinpommilla.

Peli on sivusta kuvattu 2D-sidescroller tyyppinen roolipeliräisky. Pelaaja tappaa suunnilleen kaikki pikkumutantit mitä vastaan tulee ja saa niistä mukavasti kokemuspisteitä ja tasoja. Uudet tasot avaavat erilaisia kykyjä.

devastated_368

Lataa tästä!

Foorumiaihe


Outpost

Reaktorilta tuntuu tulevan uusia pelejä jatkuvasti, ja Outpost on (jos en ole mennyt laskuissani sekaisin) hänen uusin projektinsa.

Outpost tulee mielenkiintoisesti yhdistelemään vanhoja topdown-lentoräiskintöjä (esim. Desert Strike) sekä tornipuolustuspelejä. Pelaaja voi myös päivittää hävittäjäänsä hyökkäysaalloista tienaamillaan almuilla.

Pelistä on ulkona vasta erittäin varhainen tekijän sanoja lainaten "ampumis- ja liikkumismoottori".

outpost_545

Lataa tästä!

Foorumiaihe


Jääkiekkopeli

Game Maker Suomessa ei ole koskaan nähty mitään jääkiekkoaiheista peliä, mutta fluoZor teki vihdoinkin asiaan muutoksen. Vielä varhaisella (ja julkaisemattomalla) asteella oleva - yllättävästi kolmiulotteinen peli - näyttää ja kuulostaa hyvältä.

Pelistä on kerrottu tähän mennessä hyvin vähän, mutta fluoZor on ainakin vahvistanut, että pelaajat pystyvät tekemään pelissä omia joukkueita ja piirtämään niille omat pelipaidat. Ottelut vaikuttaisivat tällä hetkellä olevan 3 vs. 3.

jkiekko_582

Hypetys-topic

 

Underworld Quest

Reaktorin tekemä ja Kevätskabassa toiseksi sijoittunut Underworld Quest on Devastatedin lisäksi varmastikin foorumimme yksi mielenkiintoisimmista roolipelipläjäyksistä.

Kyseessä on siis hack'n'slash -pelikatrasta edustava kreikkalaiseen mytologiaan sijoittuva, ehkä joissain määrin jopa roguelike-tyyppinen roolipeli. Pelissä edetään huoneesta toiseen, ja viholliset aina vain vaikenevat. Mielenkiintoisesti vihollisten varusteet arvotaan ja pelaaja voi saada vihollisten varusteet itselleen. Pelissä pääsee myös matkan varrella shoppailemaan NPC-kauppoihin.

Peli on vielä keskeneräinen - toivottavasti Reaktorilla useamman pelin tekeminen samaan aikaan ei syrjäytä tätä kokonaan.

underworld_339

Lataa tästä!

Foorumiaihe


Didi's Adventure

Game Maker Suomen virstanpylväitä taas saavutetaan, sillä PanicBomber on aikeissa vallata pelillään kännykkäpelimarkkinat.

Itse pelistä on tähän mennessä paljastettu hyvin vähän, mutta kuvankaappauksista päättelemällä vaikuttaa siltä, että kyseessä on isometrinen seikkailupeli, jossa kerätään kolikoita ja varotaan erilaisia ansoja.

Pelin julkaisuksi arvioidaan 2. tai 3. päivä elokuuta. Sitä voi pelata PC:llä, mutta täydelliseen pelikokemukseen vaaditaan Android- tai iOS-laite.


Kommentit (0)
  • Ei kommentteja.