+5, -0

GDS Pelit #10

GDS Pelit

GDS Pelit on ajoittain julkaistava artikkeli, jossa esitellään GameDev Suomen viimeisimpiä lupaavia peliprojekteja. Keräsin tähän pelejä, joissa kehitystä on tapahtunut parin viimeisen kuukauden aikana ja tilannepäivityksiä on tullut useammankin viestin verran.

Modus: Simulations

Modus: Simulations on kokeellinen strategiapeli, johon on yhdistelty pelin tekijän Woffelsonin ideoita ja otettu hieman vaikutteita Miksamoon CQB Tacticsistakin. Peli on tehty GameMakerilla. Siinä on toistaiseksi vain taistelumoodi ja sandbox testailua varten. Tarkoituksena pelissä on vallata torneja ja saada siten rahaa unittien hankintaan. Pelin ensimmäinen alphaversio osallistui Kesäkisaan 2015 ja kehitys on jatkunut siitä asti.

Foorumiaihe

The Walking Vegetables

The Walking Vegetables on REllUn ja hänen graafikkokaverinsa työstämä top-down shooter -peli, joka on tehty GameMakerilla. Peli tuo mieleen peliyhtiö Panic Artsin Hero Siege -pelin, jota on myyty järkyttävä määrä, ja toivonkin The Walking Vegetablesille samanlaista menestystä. Tässä pelissä ammuskellaan liikkuvia mutatoituneita kasvishahmoja ja tietyin välein tapellaan bosseja vastaan. Pelaajahahmolla on urakkaan käytettävissä kokonainen arsenaali erimallisia aseita. Taustamusiikkina soi 80-luvun biisejä. Suunnitelmissa on, että peli julkaistaan Steamissa tämän vuoden kesällä.

REllU esitteli projektin GameDev Suomen foorumilla ensimmäisen kerran syyskuussa 2016, ja tähän mennessä pelistä on kirjoitettu 75 viestiä. Pelistä julkaistaan tietoa myös sen virallisessa Twitterissä, josta löysin muun muassa pelin uusimman tunnuskuvan, joka näkyy alla.

Foorumiaihe
Youtube-video
Twitter

Project HNGR

Project HNGR (nimi tulee mahdollisesti muuttumaan) on Hunger Games -tyylinen ylhäältä kuvattu selainpeli. Pelin tekijä löytyy foorumilta nimimerkillä karhu. Pelissä pelataan AI-boteilla, joista pelaajat valitsevat suosikkinsa ja sitten katsovat kun botit taistelevat keskenään. Peli on tehty puhtaasti JavaScriptillä (ja HTML:llä), eli myös palvelinpuolella pyörii pölyisen PHP:n sijasta JavaScript-moottori (Node.js + Socket.IO).

Foorumiaihe

To The Depths

To The Depths on mobiilialustoille julkaistava roguelike-platformeri, jossa ideana on väistellä pommeja ja selvitä mahdollisimman syvälle random generoituun luolastoon. Matkalla kerätään lisäelämiä ja räjähteitä, joita voi itse käyttää. Pelissä on myös kauppa, josta voi ostaa uusia poweruppeja, ja Daily Challenge -moodi, jossa jokainen pelaaja saa kisata saman kentän highscoresta (listat nollataan päivittäin).

Pelin moottori on tehty GameMakerilla, grafiikat tekee Mattie, ja julkaisijana tulee olemaan Grove Comp -peliyhtiö.

Foorumiaihe

Mortal Metanoia

Alunperin jameja ja kesäkisaa varten tehty Mortal Metanoia on Murzyn ja Mattien käsialaa oleva action-painotteinen platformeri. Peli on saanut hyvää palautetta muun muassa tällä sivustolla. Mortal Metanoia on tehty GameMakerilla ja sen ensimmäinen julkaisu oli kesällä 2016. Tuotantoarvo on varsin vakuuttava; kenttäsuunnittelua varten on jopa luotu erillinen kenttäeditori.

Foorumiaihe
Steam Greenlight

Pixelia

Pixelia on saanut tekijänsä mukaan vaikutteita Skyrimistä, RuneScapesta ja muista vastaavista peleistä, joten voimme arvatenkin odottaa todella laajaa peliä. Suunnitelmien mukaan pelin forge-systeemiin on tulossa 14 kappaletta erilaisia esineiden rakennusmateriaaleja. Näin ollen RuneScapekin jää kakkoseksi. Pixelia on "pikseligrafiikka, 2D-platform, RPG, Open world"-peli, jonka miljöö sijoittuu keskiajan
fantasiamaailmaan, Pixeliaan. Kuvia pelistä:

Foorumiaihe

Kommentit (0)
  • Ei kommentteja.