+5, -1

Speliarvostelu: Proteus

SPELIARVOSTELU

Proteus

 

Proteus on nykyisen hipsterisukupolven luoma underground- (eli ei mainstream) peli. Sana peli on ehkä väärä sana kuvaamaan tätä kolmiuloitteista maalausta.

Pelin ideana on tutkia saarta nimeltä Proteus ambient-musiikin hivellessä äänitorvea lempein sävelin. Saarelta löytyy mm. sammakoita, rapuja, mehiläisiä ja jotain kalkkunan tapaisia, mutta johtuen pelin graafisesta tyylistä et voi varmalla tietää mitä kyseiset otukset ovat. Tietenkin otusten lisäksi saaressa kukoistaa myös erikoinen kasvillisuus ja luonto.

Proteus 0

Grafiikka on karun kaunista ja pastellivärit luovat pelottoman tunnelman. Grafiikkaa tukee kaunis äänimaailma ja hassut maailmassa pyörivät oliot.

Ensimmäiset kymmenen minuuttia voivat olla spektaakkelimaiset, mutta löydettävää on kuitenkin aivan liian vähän. Olet nähnyt kaiken tunnissa eikä peli pääse enää yllättämään eikä asiaa auta se että pelattavaa ei juurikaan ole.

No mitä sitten pelissä oikeasti tehdään? Ei mitään! En ole sellainen arvostelija joka puolustelee erilaisia ja valtavirtaa vastaan kulkevia pelejä, jos ne ovat huonoja. Yhdeksän euroa tällaisesta pelistä, johon voi kyllästyä alle tunnissa, on aivan liikaa.

Pelin pelattavuuden surkeutta ei voida perustella sillä, että pelin grafiikoihin panostettiin tai että pelin ei ole tarkoitus olla peli vaan virtuaalinen maalaus. Proteusta myytiin pelinä ja niin minä sen myös arvostelen.

Proteus 1

Proteus vaikuttaa aivan joltain pelimoottorilta tai jonkun pelin alpha-versiolta. Siihen voitaisiin rakentaa joku visuaalisesti upea peli, mutta tällaisenaan suosittelen pysymään erossa pelistä niin kauan kuin sen tekijä(t) vaatii siitä rahaa.

Toivon todella, että pelin kehittäjät heräisivät Proteuksen mielikuvitusmaailmasta todellisuuteen ja kehittäisivät pelin pelkän moottorin sijaan!

Proteus 2

 

Pisteytys:

Pojot:  2 /* Oho tähän jäi mallista "Roolipelien pelaajille"..*/

_____________________________________

0 = Pelaamiskelvoton

1 = Kuvottava

2 = Erittäin huono

3 = Huono

4 = Huonohko, mutta jonkun genren fanille tai yksittäisille henkilöille, voi olla miellyttävä kokemus

5 = Keskiverto

6 = Hyvä

7 = Todella hyvä

8 = Loistava

9 = Pakko-ostos

10 = Jumalan kätten työtä


Muokattu 2.2.2013 Klo. 18:09

Lisäsin kuvakaappaukset, jotka epäonnistuivat koska maailmasta generoitui aika ruma ja koska olen huono ottamaan kuvia.

Kommentit (3)
  • Suosittelen katsomaan seuraavan videon, jos vaikka avautuisi Proteus paremmin: http://www.youtube.com/watch?v=dgu76ql6FSo
    #3: tomstoi | 07.08.2013 22:44 - 6 vuotta sitten
  • Mun mielestä jotenki hienon näköinen peli. Ehkä jos.peliin generoituisi luolia, kyliä yms ja tähän lisättäisiin kiipeilyä ja telemistä niin ostaisin. Josj joka kerta vain tutkitqqn pikku saari niin tylsää.. Jonkinlauset ihmiset olis kans jepaa. Ajattelin sellasta, että jos telkee pahaa, tai antaa hirviöiden tehdä ihmisille pahaa, maailmasta tulisi harmaa ja tylsä.joo kirjotin kännykällä työi pqljo virheotä
    #2: Jonttu | 08.02.2013 21:40 - 6 vuotta sitten
  • on kyl paskan näköne peli :D
    #1: PanicBomber | 06.02.2013 22:16 - 6 vuotta sitten | +1