+2, -0

Kuukauden kulinaari II

Devastated

KUUKAUDEN KULINAARI

Devastated

 

Moni teistä saattaa pienellä suullaan kysyä, että miksi arvioin Devastatedin. Sehän on aivan sikavanha peli. No ensinnäkin haluan hyvittää Miccolle sen, etten arvionut Devastatedia laiskuuttani, kun sen alpha julkaistiin, vaikka lupasin ja toiseksi mitään kunnon peliä ei olla lähiaikoina julkaistu, joka olisi myös visuaalisesti miellyttävä.

Eli jos lähiaikoina ei julkaista kaikinpuolin hyvä, arvostelen jonkun vähän vanhemman pelin.

 

Devastated sijoittuu post-apokalyptiseen, vetypommin käytön jälkeiseen, maailmaan, jossa pelaajan täytyy kostaa pelin pahikselle Holdemanille ja hänen järjestölleen heidän tekemistä tuhoistaan.

Peli on kaikinpuolin hyvä. Käyttöliittymästä on hyvin vaikea löytää mitään pahaa sanottavaa. Kontrollit toimivat niinkuin pitääkin ja pelaaminen on hauskaa. Konsepti sidescroller shootterin ja roolipelin yhdistämisestä on yksinkertaisesti loistava. Kun tätä miettii, niin alkaa päässä soimaan: "Miksen itse keksinyt tätä?".

Devastated

Klikkaa suuremmaksi

Grafiikan laatu on vaihtelevaa. Tarinankerrontakuvat ovat jotain hyvin kamalaa verrattuna pienemmän resoluution peligrafiikkaan ja taustan laatu vaihtelee usein. Esimerkiksi tausta, jossa seisoi lahoja puita ym. sälää voitti selkeästi kylässä näkyneen vuoritaustan. Pelin värimaailma sopii tähän usvaiseen tuhon jälkeiseen maailmaan ja näin tekee maailmasta silmälle miellyttävän.

Heikoin puoli pelissä oli ehdottomasti sen lyhyys ja vähäiset viholliset (vain 1 lajia ja sekin joku ihme itikka) ja aseet. Olisin todella kaivannut vanhemmassa demossa esiintyneitä mutaatioita ja haulikkoa, jotka esiintyivät tässä versiossa vain teksteissä.

 

Kuitenkin Devastated on omanlaisensa roolipeli, joka jo demona on Game Maker Suomen kermaa. Suosittelen peliä kaikille.

Kommentit (3)
  • Eikun kyllä nyt saan muokattua vaikka 404 tuleekin. Jostain syystä logo ei vaan mene keskelle. Huomasin tässä samalla pari aivopierua ja typoa, jotka ajattelin korjata.
    #3: Swast | 27.10.2012 13:17 - 7 vuotta sitten
  • Eikun yritin vain saada keskitettyä tuota logoa.
    #2: Swast | 27.10.2012 13:14 - 7 vuotta sitten
  • Kiitokset arviosta! :) Onko tämä uutinen siis kesken vielä/jotenkin vajaa, vai saitko muokkauksen toimimaan?
    #1: Micco | 27.10.2012 12:36 - 7 vuotta sitten