Tai rekisteröidy jo tänään!
Sivuja: [1]

Kajaanin amk

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.
Aloitusviesti: 08. Kesäkuu 2016, 17:41
vähän kyselisin, että minkälaisia kokemuksia on kajaanista/kajaanin amk:ista? Huomenna on pääsykoe tonne kajaanin amk:n tietojenkäsittelypuolelle ja vähän on epävarmuutta, että pääsenkö läpi. mie oon siis lukenu materiaalin noin 10-15 kertaa, mutta hirveän epävarma oon taidoistani. onko kukaan muu tulossa pääsykokeeseen myös?
Tykkään
#1: 09. Kesäkuu 2016, 14:18
Hoi!
Mitenkäs pääsykokeet meni? :D

Itsellähän alkaa syksyllä kolmas vuosi tradenomipuolella koodaajana kyseisessä koulussa. Alla pikainen copy paste mietteistä, jotka rustasin jo aiemmin toiseen topicciin :)


Kun aloitin opiskelut täällä, mulla ei ollu juurikaan kokemusta pelien teosta tai koodaamisesta; joku c++ perusteet kurssi oli ollu lukiossa ja yläkoulussa visual Basic kurssi, mutta niistäkin olin unohtanu about kaiken. Siltä kannalta eka vuosi oli itselle todella hyvä, kun oppi paljon asioita ja pääsi tekemisen meininkiin mukaan. Toka vuosi ollu vähän niin ja näin ohjelmoijakurssien suhteen; toki oppinu asioita, mutta mieluummin olis opiskellu ja käyttäny sen ajan itselle kiinnostavampiin asioihin.

Mutta tosi hyviä juttuja on mm. se että
- about puolet opinnoista on peliprojektikursseja, joissa vaan tehdään omia pelejä tiimeissä, eikä opiskelemalla opiskella mitään. Sellasta käytännönläheistä hommaa
- opiskelu muutenkin on suht lepposaa - ainakin lukioon verrattuna
- täällä saa helposti kasattua tiimejä, kun on eri asioiden taitajia saman katon alla paljon
- täällä on muutenkin tosi hyvä yhteishenki ja ongelmiin saa helposti apua joko luokkakavereilta tai vanhempien vuosien opiskelijoilta

Sit meillä osallistutaan isolla porukalla eri jameihin abouttia 3-4 kertaa vuodessa siten, että koulun tilat on meidän käytössä jamiviikonlopun yli. Ja kesäsin meillä on aina joko 2kk tai 3kk kestävä peliprojukurssi, jolla vaan tehdään omatoimisesti koululla omia peliprojekteja ko. kuukaudet 8h/päivä, jotta saadaan opintotuet kesältäkin. Paljon eri vaihtoehtoja/mahdollisuuksia lähteä ulkomaille vaihtoon opiskeleen. yms yms.

Että kyllä täällä kehtaa olla (y)
Ja jotkut väittää, että olis tällä hetkellä suamen paras pelialan koulutusmesta ja muita edellä. En sit tiiä, jyrääkö isommat laitokset tulevaisuudessa ohitse, mutta tällä hetkellä ainakin kelpaa.

Mutta täällä koulussa ja pelialalla muutenkin pärjääminen kyllä vaatii sen, että on oikeesti kiinnostunu tästä hommasta ja tekee näitä asioita myös vapaa-ajalla.
Koulusta kun valmistuu, niillä saaduilla papereilla ei niinkään saa mistään töitä, vaan tärkeempää on se, mitä osaa ja mitä on tehny. Paperit on lähinnä kiva pieni plussa työnhaussa tällä alalla. Ts. jos tekee vaan ne asiat, mitä on koulussa pakko tehdä ja vapaa-ajan käyttää ihan muuhun, saattaa hyvinkin valmistua työttömäks  :P

Että semmosia fiiliksiä  :D
Jos tulee kysyttävää tuohon liittyen enemmänkin, niin vastailen kyllä mieluusti.
Tykkään
#2: 09. Kesäkuu 2016, 21:06
ihan hyvin kai se meni. logiikka osio oli nyt vähän niin ja näin, mutta katsotaa! toivottavasti en jää sitten työttömäksi :(
Tykkään

Sivuja: [1]
 

Powered by SMF 2.0.11 | SMF © 2006–2009, Simple Machines LLC