Tai rekisteröidy jo tänään!
Sivuja: [1]

Yleiset säännöt

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.
Aloitusviesti: 01. Tammikuu 2012, 21:19 (muokannut Poizen 03. Toukokuu 2016, 19:35)Peukku ylös +0Peukku alas -0
GameDev Suomen yleiset säännöt
Lue nämä ennen postaamista!

Lue aihe aina ennen postaamista äläkä postaa aiheen vierestä. Älä lähetä viestiä vain lähettääksesi viestin; muista, että viestin tulee sisältää aina jotain aiheeseen kuuluvaa sisältöä. Yhden sanan tai hymiön viestit eivät ole sallittuja. Oman viestin perään postaaminen on myöskin kiellettyä, ellei viesti tuo lisäsisältöä aiheeseen; täten oman aiheen turha nostattaminen eli bumppaaminen ei ole sallittua.

Käyttäydy asiallisesti. Muiden käyttäjien solvaaminen, tahallinen ärsyttäminen ja riidan haastaminen (trollaus, flamesota) on kiellettyä. Kirjoita selkeällä kirjoitusasulla, jotta muutkin saavat viestistäsi selvää. Vältä liiallista kiroilua. Voimasanojen käyttö ei ole kiellettyä mutta niiden tehoa ei tule vähentää viljelemällä niitä liikaa. Laittomuuksien ja K18-materiaalin levittäminen on ehdottomasti kiellettyä, samoin piratisimin edistäminen. Piratismin edistämiseksi lasketaan kaikki vihjailu ja linkit warez-sivuihin. Tekijänoikeuksia tulee myös noudattaa.

Useamman kuin yhden käyttäjätunnuksen käyttäminen on kiellettyä. Tämä ns. tupla-accoilu on ankarasti kielletty ja aiheuttaa kaksoistunnuksen sulkemiseen ja alkuperäistä käyttäjää tullaan rankaisemaan teon vakavuudesta riippuen. Jos foorumia käyttää samassa taloudessa/verkossa enemmän kuin yksi henkilö (täten heillä on sama IP-osoite) ilmoita asiasta ylläpidolle, jotta ei tule väärinkäsityksiä. Myös välityspalvelimen eli proxyn käyttö on kiellettyä.

Ylläpidolla on oikeus rankaista käyttäjiä sääntöjen rikkomisesta antamalla varoituksia. Liiallisten varoitusten seurauksena ylläpito voi asettaa käyttäjän väliaikaiseen porttikieltoon. Hyvin vakavat rikkeet voivat myös oikeuttaa ylläpidon poistamaan käyttäjätunnuksen. Ylläpidolla on oikeus muokata ja poistaa käyttäjien viestejä.

Ylläpito toivoo, että foorumin ilmapiiri pysyisi mahdollisimman rentona, joten kaikenlainen rentous on suositeltavaa. Näin on kaikilla varmasti mukavempaa olla.

Pikaisesti tiivistettynä: Olkaa ihmisiksi, älkää loukatko ketään älkääkä levittäkö mitään laittomuuksia.
7x
Tykkään
Spoiler
#1: 21. Kesäkuu 2012, 00:14 (muokannut Poizen 03. Toukokuu 2016, 19:34)Peukku ylös +0Peukku alas -0
Kansalaiset, medborgare.

Tässä viimeaikoina Sampun kesken olemme pohtineet muutamia sääntöjä, ja kuinka niitä tulkitaan. Missään suurissa vaikeuksissa yhteisömme ei ole, mutta päätimme silti vähän selventää muutamaa pykälää ja antaa pari toimintaohjetta:


1. Yhden sanan/hymiön/kuvan viestit ja one-linerit

Tässä on viimeaikoina ollut jonkin verran ongelmia. GameDev Suomi on keskustelufoorumi, ei chat. Niinpä jokaisessa viesissä pitäisi olla paljon enemmän sisältöä kuin pikaviestinviestissä tai kuvafoorumin postauksessa. Viesti, jossa on yksi sana, hymiö tai (meemi)kuva on vain yksinkertaisesti liian lyhyt ja/tai usein täysin turha. On kuitenkin olemassa tilanteita, jossa yksinkertainen "Kyllä" riittää viestiksi, mutta pääsääntöisesti viestissä pitäisi olla enemmän tavaraa. Niinpä tästä lähtien jokainen yhden sanan/hymiön/kuvan viesti tullaan poistamaan ellei asiallinen viesti oikeasti välity yhdessä sanassa.

2. Sydänkalastelu
Viesteistä tykkääminen eli sydämen antaminen lisättiin foorumisoftaan, jotta oikeasti hyville/oikeassa paikassa hauskoille viesteille annetaan plussaa. Sydänsysteemin ehtona kuitenkin on se, että niiden kinuaminen viesteissään on ehdottomasti kielletty. Näin ollen, "Tykätkää viestistäni jos asdasd" -tyyliset viestit ovat kiellettyjä, vaikka kyseinen vongunta ei olisikaan koko viestin sisältö. Jonkin verran one-liner/meemikuvilla sydäntenkalastelua on etenkin offtopic-alueella ollut havaittavissa, ja tämä on osasyy siihen miksi lyhyet viestit halutaan karsia pois.

3. Aloittelijoiden kohtelu
Aina silloin tällöin keskuuteemme saapuu uusia jäseniä, ja joissain tilanteissa uusi jäsen on täysi aloittelija Game Makerin ja pelinteon kanssa. Näissä tilanteissa käyttäjiä kehotetaan katsomaan sormien läpi, jos pieniä sääntörikkeitä sattuu (esim. aihe on postattu väärään kategoriaan), ja ilmoittamaan asiasta ylläpidolle joko YV:llä, tai ilmoittamalla viestin report-painikkeella. Aloittelijoita kohtaan kuuluu olla myös rento ja lempeä, sillä kaikkien meidän ensimmäinen peli on usein kovin kehno. Näinpä aloittelijoiden tuotoksia ei kannata edes pisteyttää viestikommentissa. Antamalla esimerkiksi jatko-ohjeita teet itsesi paljon hyödyllisemmäksi.

4. Rentousperiaate - mikä se on?
Tämä aiheutti joskus ihmetystä ja flamea. Miten ylläpito voi kannustaa rentouteen jos he itse syöksevät tulta kansan niskaan? Siinäpä asia onkin; nimittäin jos käyttäjäkunta ei anna mitään syytä ylläpidolle rangaista heitä, niin kaikilla on rennompi meininki. Sääntöjä noudattamalla ja muita jäseniä kunnoittamalla kaikilla on parempi olla. Jos sääntöjen noudattamisessa ei ole ongelmia, niin ei ylläpidonkaan siten tarvitse tarttua joka rikkeeseen. Nyt linja on ollut aika löysä; toivotaan ettei tarvitse kiristää sitä paljoa.

- GMS Ylläpito
8x
Tykkään
Spoiler
Sivuja: [1]
 

Powered by SMF 2.0.11 | SMF © 2006–2009, Simple Machines LLC