Tai rekisteröidy jo tänään!
GameDev Suomi GameDev Suomi Kilpailut
Joulupelikisa 2012: Palauta pelisi + Arvostelut
Sivuja: [1]

Joulupelikisa 2012: Palauta pelisi + Arvostelut

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.
Aloitusviesti: 14. Tammikuu 2013, 15:24 (muokannut Micco 16. Tammikuu 2013, 00:16)Peukku ylös +0Peukku alas -0


PALAUTA PELISI-THREAD

Jos pelisi on valmis palauta se tähän aiheeseen 15.1. mennessä! Muista, että se versio jonka olet lähettänyt aiheeseen arvostellaan. Päivitettyjä versioita ei hyväksytä ja muutetusta linkistä rangaistaan.

Pelinpalautusviestissäsi on oltava seuraavat asiat: pelin nimi, pelin tekijät, pelin latauslinkki, lyhyt kuvaus (vapaaehtoinen), kuvankaappaus (vapaaehtoinen).

Tähän aiheeseen palautetaan vain pelit ja arviot. Muut viestit poistetaan!

DEADLINE: 15.1.2013 KELLO 23:59:59

Onnea kilpailuun, paras peli voittakoon! :)
8x
Tykkään
Spoiler
#1: 14. Tammikuu 2013, 15:33 (muokannut NinjaMixer 14. Tammikuu 2013, 17:19)Peukku ylös +0Peukku alas -0
Pelinnimi: Zombie Fortress
http://www.mediafire.com/?napdw3xq5p80562 siinä linkki.

Kuvaus: Zombi räiskintää kolmella moodilla. Jokaisessa käytetään eri asetta jokaisessa. Shotgun Mayhem on talvinen.

Tekijät:
Minä :3

E: Siinä:
2x
#2: 14. Tammikuu 2013, 16:30Peukku ylös +0Peukku alas -0
Pelin nimi: Santa's Mission
Tekijä: Kahvimake
Kuvaus: Tontut varastivat pukin joulutortut, mutta pukki hankkii ne takaisin. (peli on keskeneräinen, eikä tule koskaan valmiiksi, koska ei ole joulufiilistä enää)
Lataisu: http://www.mediafire.com/?0egzb3u5u3by5y8
Kuvaisen kaappaus:
2x
Tykkään
#3: 14. Tammikuu 2013, 19:52 (muokannut hessu 16. Tammikuu 2013, 07:39)Peukku ylös +0Peukku alas -0
Pelin nimi: The Jake
Pelin tekijä: hessu (paitsi musiikit)
Kuvaus: Paha tohtori Mike kolkkaa "supersankari" Jaken, joka käyttää nimessään etuliitettä the, ja vie hänet metsään, jota Jake ei tunne, selvittämään laatimiaan tehtäviä.


LATAUS: http://sandbox.yoyogames.com/games/211053-the-jake-version-two-and-half

Joulumaan salasana:

Spoiler
chain

2x
Tykkään
SpoilerCHIPTUNEA
#4: 14. Tammikuu 2013, 23:08Peukku ylös +0Peukku alas -0
Help The Santa Claus
Tekijä: ii98mant
Musiikki: AnttonDJ (veli)
Tarkoituksena on auttaa pukkia palauttamaan lahjat lapsille joilta ilkeä peikko on ne vienyt.
Kuvankaappaus:
Spoiler


LATAA TÄSTÄ
2x
Tykkään
#5: 15. Tammikuu 2013, 15:44 (muokannut Jaketin 15. Tammikuu 2013, 15:46)Peukku ylös +0Peukku alas -0
Fallelf

Fallelf on arcadepeli, jossa sinun täytyy ohjata putoavaa tonttua nuolinäppäimillä sekä väistellä kiviä pudotaksesi mahdollisimman paljon.
Kiviä on erikokoisia, ja niitä tulee aina vain enemmän ja enemmän.
Pelissä on locaalit highscoret.
Pelissä on Bunnymajsin musiikit.


2x
Tykkään
#6: 15. Tammikuu 2013, 16:27Peukku ylös +0Peukku alas -0
Pelin tekijä: Jonttu
Pelin nimi: Impossible rescue
Latauslinkki

2x
Tykkään
#7: 15. Tammikuu 2013, 19:53Peukku ylös +0Peukku alas -0
BIKE PUKKI

Bike Pukissa tarkoituksenasi on ohjata pukki läpi 27 eritasoisen tason. Ohjaat siis Joulupukkia joka ajaa moottoripyörää.
Peli toimii studion fysiikoilla.Download

PS.
R, restart
M, mute
2x
Tykkään
Spoiler

#8: 15. Tammikuu 2013, 20:23Peukku ylös +0Peukku alas -0
GlaciaTower


GlaciaTower on arcademainen torninrakentelupeli realistisilla fysiikoilla. Taistele joko aikaa vastaan online highscoreihin paras tulos tai rakenna rauhassa tyylikkäitä torneja.

Kuvia:

Lisää:
2, 3


Latauslinkit:

1337
YoYo


Eley&Mattie kiittää, hyvää joulua 2012.  :xmas:
5x
Tykkään
Spoiler
     

 

twitter
#9: 15. Tammikuu 2013, 22:46Peukku ylös +0Peukku alas -0
Nimi: Rockedeer
Tappolist... Tekijät: Frutti (koodaus), 404 (grafiikat) ja Santtu Rissanen (musiikki).
Latauslinkki: 1337upload, Host-a.net
Lyhyt briiffi: Kun poro tahtoi hermolomaa eikä sitä saanut... Polta lentorepun kuumalla liekillä aalloittain tulevia tonttuja!
Pics:
2x
Tykkään
Lainaus
private double getAlcohol() {
    return this.alcohol;
}
"Pain makes you stronger, tears makes you braver, heartache makes you wiser - and vodka makes you not remember any of that crap."
#10: 15. Tammikuu 2013, 23:46Peukku ylös +0Peukku alas -0
Defend the Workshop 2Kuvaus: Puolusta pukinpajaa monipuolisilta hyökkääjiltä värväämällä omia joukkoja ja rakentamalla erilaisia hyödyllisiä rakennuksia.

OHJE:
Ajanpuutteessa valitettavasti ei saatu kisaversioon aikaiseksi mitään ohjeita tai tutoriaaleja, joten tässä lyhyt ohje.
Suurimmaksi osaksi peli toimii kuten edeltäjänsäkin. Klikkailemalla rakennuksia saat esille niille ominaisen valikon täynnä vaihtoehtoja; päivityksiä ja uudistuksia rakennukseen.
Jalkaväelle ja sotakalustolle on omat rakennuksensa. Lentokenttä on jo pelissä, mutta se ei vielä valitettavasti tässä versiossa toimi.
Uutta kakkoseen on se, että nyt voit itse jossain määrin ohjata omia joukkoja! Maalaa joukot kuten yleisesti reaaliaikastrategiapeleissä, ja klikkaile ruudulle ohjataksesi heidät kohteeseen.

Pelin saa fullscreenille painamalla F4. Escistä peli menee pauselle.

Tekijät:
Reaktori ja Riuku

Latauslinkki:

http://www.1337upload.net/files/DTW2.rar
3x
Tykkään
Spoiler
#11: 16. Tammikuu 2013, 18:44Peukku ylös +0Peukku alas -0
Kusetin! Ei ole yö eikä huominen, mutta arviot ovat tässä. Tapani mukaan arvosteluasteikko aika tiukka eikä tekstiä ole niinhirveästi, mutta nauttikaa, jos voitte. Kärkikolmikko on kaikki pisteen erolla seuraavaan; kisa oli todella tiukka mielestäni. Taso oli aika kova. (y)


JOULUPELIKISA 2012 - PELIARVIOT BY MICCO

Toteutin talvisuus/jouluisuuspisteyttämisen siten, että jos pelissä on talven/joulun elementtejä, niin yleinen toteutus -kategoriaan +5p.

1. Zombie Fortress NinjaMixer

Zombie Fortress on perinteinen topdown-zombipeli, missä loputon lauma kalmoja pyrkii syömään pelaajan. Pelissä on 3 pelimoodia, joiden erona on möllien määrä ja pelaajan ase (pistooli, konekivääri ja haulikko). Haulikkokentässä maa on myös talvinen.

Peli toimii ihan hyvin. Bugeja kuitenkin ajoittain ilmeni; zombit jäivät kiinni seiniin eikä hit-detection pelaajaan aina toiminut. Zombit saattoivat halia pelaajaa eikä menettänyt hipareita. Lumikentässä pelaaja ei voinut kuolla. Grafiikka on keskinkertaista; kuitenkin veriefektistä plussaa. Äänimaailma koostuu pelkästä musiikista. Peli käy nopeasti tylsäksi, sillä vaihtelua ei ole. Jos pelimoodit yhdistäisi yhdeksi survivaliksi, jossa pelaaja saisi pikku hiljaa parempia aseita ja viholliset tulisivat voimakkaammiksi, olisi peli hieman addiktoivampi.

PISTEET:

Grafiikka: 4+1p (max: 15+5)
Äänet ja musiikki: 3+0p (max: 15+5)
Pelattavuus: 6+0p (max: 25+5)
Idea: 2p (max: 10)
Yleinen toteutus: 2+5p (max: 20)

YHTEENSÄ: 23p

2. Santa's Mission Kahvimake

Santa's Missionissa tontut ovat pöllineet pukin joulutortut, joten ne pitää hankkia takaisin. Kyseessä on platform-shootteri, jossa pitää edetä perinteiseen tapaan kentän maaliin. Matkalla on vastassa kiväärein aseistettuja tonttuja, jotka voi teloittaa omalla kiväärillä. Helapäkit ovat myös läsnä joulutorttujen muodossa.

Pelattavuudessa ei ilmennyt ongelmia eikä bugeja. Peli on kuitenkin kesken ja se päättyy yllättäen tyhjään kenttään jossa ei ole muuta kuin tausta. Grafiikka on kivan palikkaista, ja äänet toimivia. Joulurallatus sopii peliin, onhan kyseessä joulupeli. SFXR-äänet ovat grafiikkaan sopivat, mutta paremmatkin olisi saanut ohjelmalla aikaan. Tässäkin pelissä veriefekti on asiallinen.

PISTEET:

Grafiikka: 7+2p (max: 15+5)
Äänet ja musiikki: 6+0p (max: 15+5)
Pelattavuus: 12+0p (max: 25+5)
Idea: 3p (max: 10)
Yleinen toteutus: 5+5p (max: 20)

YHTEENSÄ: 40p

3. The Jake hessu

The Jake on peli, jossa pelaajan pitää suorittaa tehtäviä tohtorille. Kyseessä on yläviistosta kuvattu peli, jossa keräillään esineita ja ammutaan vihollisia. Pelimekaaniikka perustuu tavaran keräämiseen proffalle, esimerkiksi mainittakoon että pelaajan piti yhdessä tehtävässä etsiä avain jotta pääset taloon. Jonkinlaista vaihtelua on myös, talvimaan toisessa tehtävässä piti tappaa kaikki viholliset.

Peli toimii ihan hyvin, vaikka muutamia bugeja on. Puiden sijainnit arvotaan randomilla, joten kerran kävi niin että pelaaja syntyi puun sisään. Ammusten hit-detectissä on parannettavaa; panoksen on osuttava viholliseen juuri oikein jotta ammus tekee vaikutusta. Pelin grafiikoissa on hieman parantelemisen varaa, mutta mitään oksettavaa se ei ole. Äänipuoli on taas mahtavaa kasibittiä.

PISTEET:

Grafiikka: 3+0p (max: 15+5)
Äänet ja musiikki: 7+0p (max: 15+5)
Pelattavuus: 7+0p (max: 25+5)
Idea: 4p (max: 10)
Yleinen toteutus: 3+5p (max: 20)

YHTEENSÄ: 29p

4. Help The Santa Claus ii98mant

Help the Santa Claus on puzzlepeli, missä pelaajan on työnnettävä lahjapaketit taloihin. Pelaaja ohjaa joulupukkia, jolla voi pomppia. Kyseessä on siis platformeri-puzzle. Joissain kentissä on myös vihollisia, joihin pukki ei saa koskea.

Pukin liikuttelu on yksinkertaista, eikä bugeja ilmennyt pelattavuudessa. Kenttäsuunnittelu oli ok, vaikkakin jotkin kentät olivat todella vaikeia (lue: en päässyt läpi, ohitin kentän koska se oli menussa mahdollista) ja jotkut todella helppoja. Grafiikka on ihan siedettävää, taustalla on GameMakerin valmis lumiefekti joka sopii peliin hyvin. Pukki ja vihut kaipaavat kuitenkin animointia. Äänet olivat ihan hyvät, vaikkakin musiikki alkoi aina kentän alkaessa alusta, mikä oli turhauttavaa.

PISTEET:

Grafiikka: 5+0p (max: 15+5)
Äänet ja musiikki: 5+0p (max: 15+5)
Pelattavuus: 7+0p (max: 25+5)
Idea: 5p (max: 10)
Yleinen toteutus: 3+5p (max: 20)

YHTEENSÄ: 30p

5. Fallelf Jaketin

Fallelfissä olet tonttu, joka putoaa loputtomaan kuoppaan. Montun seinät sortuvat, joten mukana puotaa kivenmurikoita, joita pitää väistellä. Mitä pidemmälle tonttu putoaa, sitä enemmän kiviä on vastassa.

Pelattavuus toimii, aluksi kivien väistelyssä ei ole ongelmia, mutta parin kilometrin kohdalla alkaa olla jo haastetta. Ohjaus on kuitenkin tarkkaa, joten kuolema on pelaajan oma vika. Grafiikka on ihan kivaa katseltavaa, kuitenkaan wau-elämystä ei synny. Äänet ja musiikit ovat toimivia. Pidemmän päälle peli on hieman tylsä, sillä ainakaan tietääkseni pelissä ei ole muuta kuin kivien väistely.

PISTEET:

Grafiikka: 7+0p (max: 15+5)
Äänet ja musiikki: 7+0p (max: 15+5)
Pelattavuus: 15+0p (max: 25+5)
Idea: 4p (max: 10)
Yleinen toteutus: 9+5p (max: 20)

YHTEENSÄ: 47p

6. Impossible rescue Jonttu

Impossible rescuessa pelaaja lentää lentokonetta, jolla pitää poimia pelastettavat hemmot kyytiin maasta. Haastetta pelissä riittää, sillä pelastaessa uhreja on koneen oltava aivan maan tuntumassa, ja kosketus maahan tuhoaa koneen. Uhri on myös heitettävä ilmalaivan kyytiin; jos uhri menee ohi kenttä menee uusiksi.

Pelattavuus toimii ja lentokone on pelaajan hallussa koko ajan. Bugeja ei kai ollut, mutta vaikka ohje väitti alaspäinnuolen hidastavan konetta, ei se minun mielestäni tehnyt mitään. Grafiikka on kivan näköistä, vaikkakin joitain depth-virheitä oli havaittavissa. Äänet pelissä oli, muttei musiikkia.

PISTEET:

Grafiikka: 7+0p (max: 15+5)
Äänet ja musiikki: 4+0p (max: 15+5)
Pelattavuus: 8+0p (max: 25+5)
Idea: 5p (max: 10)
Yleinen toteutus: 5+0p (max: 20)

YHTEENSÄ: 29p

7. Bike Pukki Kivihirviö

Bike Pukki on ehkä erikoisin joulupeli kisan peleistä. Pelaaja ohjaa joulupukkia, joka reen sijasta ajaa prätkällä talojen katoilla. Lahjapaketit pitää heittää pärrän kyydistä savupiippuihin, ja samalla pitää pyrkiä pääsemään kenttä läpi mopolla kattojen välit pomppien.

Peli on tähänmennessä arvostelemistani joulupeleistä vaikein pelata. Mopo tuntuu koko ajan karkaavan käsistä ja pukin perse viistää maata. Kuitenkin, kun jonkinaikaa pelailee niin alkaa homma sujua. Kun älysin upgradevalikossa lisätä pyörän massaa, alkoi homma itselläni sujua mainiosti. Pelin grafiikka on kaunista palikkagrafiikkaa, tausta on tosin yksivärinen lumiefektiä lukuun ottamatta. Ääniä ei ole, mutta musiikki sopii peliin mainiosti.

PISTEET:

Grafiikka: 10+1p (max: 15+5)
Äänet ja musiikki: 6+0p (max: 15+5)
Pelattavuus: 15+0p (max: 25+5)
Idea: 7p (max: 10)
Yleinen toteutus: 10+5p (max: 20)

YHTEENSÄ: 54p

8. GlaciaTower Eley&Mattie

GlaciaTower on peli, jossa jääkalikoista pitää rakentaa torni, joka on mahdollisimman korkea käyttämällä mahdollisimman monta palikkaa. Usein palikoiden määrä on rajallinen, tässä taas rajaton. Jujuna on se, että pelissä on fysiikat, jolloin huterat rakennelmat kaatuvat. Pelialueen koko on myös rajallinen, joten tila pitää käyttää mahdollisimman hyvin hyödyksi.

Peli on helppo pelata, ja fysiikkamoottori toimii hyvin. Peliä on mukava pelata, bugeja ei ilmennyt. Äänimaailmasta vastaa pelkkä musiikki, joka sopii hyvin peliin. Grafiikka on kaunista katseltavaa; jääkalikat näyttävät jäisiltä ja tausta on komea. GlaciaTower on mukava minipeli, ja online highscoreista plussaa.

PISTEET:

Grafiikka: 10+1p (max: 15+5)
Äänet ja musiikki: 5+0p (max: 15+5)
Pelattavuus: 15+1p (max: 25+5)
Idea: 5p (max: 10)
Yleinen toteutus: 11+5p (max: 20)

YHTEENSÄ: 53p

8. Rockedeer Frutti, 404, Santtu Rissanen

Rockedeer on melko omalaatuisen idean omaava peli: poro lentää jetpackilla ja rakettirepun liekillä pitää käristää tonttuja. Tonttuja tulee aalloittain ja kuoltuaan ne saattavat pudottaa helapäkkeja tai bensaa. Tapoista saa rahaa jolla voi parannella poronsa ominaisuuksia.

Peliä pelataan joko hiirellä tai näppisellä. Pelaaminen on helppoa; täytyy vain lennellä (mikäli bensaa on) ja tappaa tonttuja. Yksinkertaisuudessaan nerokas idea, joka käy kuitenkin nopeasti tylsäksi. Grafiikkatyyli on mukavan näköinen, äänimaailma on tässäkin pelissä pelkkää musiikkia. Rissanen on kuitenkin tehnyt kelpo version klassisesta biisistä.

PISTEET:

Grafiikka: 9+0p (max: 15+5)
Äänet ja musiikki: 4+2p (max: 15+5)
Pelattavuus: 7+0p (max: 25+5)
Idea: 7p (max: 10)
Yleinen toteutus: 6+5p (max: 20)

YHTEENSÄ: 40p

9. Defend the Workshop 2 Reaktori & Riuku

Defend the Workshop 2 on jatko-osa viime vuoden joulukisaan osallistuneen Defend the Workshopin kakkososa. Tälläkertaa peli on siirtynyt kolmanteen ulottuvuuteen, mutta vain grafiikan osalta.  Peli on samanalinen kuin veljensäkin, pukin pajaa pitää suojella hyökkääviltä vihollisilta. Pelaaja rankentaa rakennuksia, värvää tonttuja taisteluun ja upgradettaa tonttujaan. Kun päämaja tuhotaan on game over käsillä.

3D-temppu onnistui, sillä DtW2 on komeampi kuin originaali. Aikamääre oli jälleen kerran Reaktorin (ja nyt myös Riu'un) projektille haaste, sillä loppuhionta jäi puuttumaan; tästä kertoo defaultti-tekstilootat ja menu. Kuitenkin, DtW2 on toimiva paketti: grafiikka on ihan mukavan näköistä, äänet toimivat ja musiikki sopii peliin. Tämän vuoden tiukka kisa Miccon pisteiden osalta menee Defend the Workshopille.

PISTEET:

Grafiikka: 9+1p (max: 15+5)
Äänet ja musiikki: 10+0p (max: 15+5)
Pelattavuus: 16+0p (max: 25+5)
Idea: 6p (max: 10)
Yleinen toteutus: 8+5p (max: 20)

YHTEENSÄ: 55p
8x
Tykkään
Spoiler
#12: 27. Tammikuu 2013, 14:44Peukku ylös +0Peukku alas -0
Moni peli oli tänä vuonna keskeneräinen, mutta pitkästä aikaa nautin arvostelusta. Kaikki pelit olivat melko korkeatasoisia ja hauskoja. Vaihdoin ainakin täksi kerraksi arvostelutyyliäni, sillä kamala kiire ja muutenkin tämäkin arvostelu on jo myöhässä. Pahoittelut siitä. Mutta tässä tulokset.


Bike Pukki  46P

Hauskausti toteutettu joulupeli, jossa ajetaan prätkällä vaikeutuvia ratoja pitkin. Ideana uudenlaisesti toteutettu, sillä vastaavia pelejä on, mutta tämä on ehdottomasti
paras tällainen ja eniten ominaisuuksi omaava. Grafiikka on peliin sopivaa ja hauskaa. Musiikit olivat mielestäni liian vauhdikkaat peliin ja pukin ohjattavuus oli hankalaa.


Grafiikka 9/15
Kivannäköistä, mutta ei mitään ihmeellistä.

Äänet ja musiikki 7/15
Kohtuu hyvätasoista musiikkia, mutta ei sovi mielestäni peliin ja pimpututs rupesi ajankanssa ottamaan korviin, varsinkin kuulokkeiden kanssa.
   
Pelattavuus 12/25
Vakavia bugeja en nähnyt, mutta ohjattavuus vaikutti niin paljon pelattavuuteen, että pistesaalis tästä kategoriasta jäiv vähäiseksi
   
Idea 8/10
Tästä melko hyvät pisteet, sillä uudenlaisesti toteutettu.

Yleinen toteutus 10/20
Jouluinen ja talvinen peli on, mutta ei kovin addiktoiva. Päivitettävät asiat toivat toki hieman  uudelleenpeluuarvoa, mutta paljon jäin kaipaamaan.

Defend The Workshop 2   57P


Hauska jatko-osa edelliseen versioon. Itse tykkäsin enemmän ykkösestä, mutta kyllä kakkonenkin on ihan mukava. Grafiikka on taidokasta ja 3D tuo grafiikkapisteitä. Musiikki on hyvää
ja peliinsopivaa. Pelattavuus toimi hyvin ja bugeja en löytänyt. Ideana ei mikään uusi, sillä tälläisiä pelejä on sadoittain ellei tuhansittain netissä.


Grafiikka 10/15
Grafiikka on tyylikästä, mutta hieman sekavan näköinen, kun hetken katselee.

Äänet ja Musiikki  10/15
Musiikki on hyvää ja peliinsopivaa, mutta ei saa haukkomaan henkeä.

Pelattavuus   18/25
Bugeja ei näkynyt ja peliin samastui nopeasti. Helppokäyttöinen ja toimi hyvin.

Idea  5/10
Aika kulunut idea, eikä pelissä ollut mitään mullistavaa.

Yleinen toteutus  14/20
Peli on toteutettu hyvin ja online scoret käskevät pelaajaa yrittämään kovemmin.
Fallef   47P

Loputon tippuminen tontun ja joulupukin risteytyksellä. Ihan hauska, mutta kyllästyy nopeasti. Grafiikka on melko yksinkertaista, ideana melko käytetty.


Grafiikka 7/15
Melko yksinkertaista, mutta kuitenkin sopii peliin

Äänet ja Musiikki 11/15
Hauskaa musiikkia, joka mielestäni sopii peliin.

Pelattavuus 15/25
Bugeja ei ole. Helppo oppia pelaamaan, mutta pelattavaa on liian vähän.

Idea 4/10
Vanha idea ja tässä ei ole periaatteessa mitään uutta.

Yleinen toteutus  10/20
Peli on toteutettu melko hyvin, mutta uudelleenpeluuarvoa ei juurikaan ole.

Glacia Tower    48P

Peli, jossa kasataan torni jääpalikoista. Hauska peli, mutta tähänkin valitettavasti kyllästyy nopeasti.

Grafiikka 8/15
Se pieni määrä grafiikkaa, jonka pelissä näki on melko hyvää, mutta jäin kaipaamaan lisää.

Äänet ja musiikki  11/15
Hauska mukaansatempaava musiikki, josta itse tykkäsin.

Pelattavuus  13/25
Pealattavuus on helppoa ja sen oppii erittäin nopeasti, mutta pelatessani koulussa törmäsin bugiin. Kokoajan tuli pelkkiä pieniä neliöitä, lopulta minulla oli ruudun täydeltä pikkujääkuutioita.
Yritin ottaa kuvan, mutta peli jäädytti koko koneen. Luulin aikaa FPS:sksi, sillä se koulussa jumittui ja meni välillä ylöspäin. Mutta nyt pelatessani kotona en mitään bugeja huomannut.

Idea 6/10
Uusi idea, mutta tähän olisi saanut paljon sisältö mahtumaan.

Yleinen toteutus 10/20
Peli on toteutettu melko hyvin, mutta tähän olisi saanut vaikka kuinka paljon lisää sisältöä muutaman tunnin lisäpanostuksella. Online scoret plussaa.

Help The SantaClaus    46P

Lasten lahjat on varastettu ja pukki lähtee palauttamaan niitä. Grafiikka on melko heikkotasoista, mutta kuitenkin sopi peliin.

Grafiikka 8/15
Grafiikka ei ole huipputasoa, mutta kuitenkin sopii peliin. Hahmolle olisi helposti voinut tehdä edes yksinkertaisen kävelyanimaation, sillä nyt näyttää siltä, kuin pukilla olisi radio-ohjattavat
kengät jalassa.

Äänet ja musiikki 10/15
Musiikki on hyvää ja sopii peliin.

Pelattavuus  12/25
Pirullinen määrä colission bugeja, mutta muuten perus tasohyppely, joka toimii melko hyvin.

Idea 6/10
Tasohyppelynä vanha, mutta lahjapaketin kuljetus johon tarvii hieman älyä tuo pisteitä tähän.

Yleinen toteutus 10/20
Melko hyvin toteutettu ja suuri määrä kenttiä laittaa pelaajan yrittämään päästä aina seuraavaan ja seuraavaan kenttään.


Impossible Rescue        46P

Vaikea lentokonepeli, jossa heitellään matkustajia.


Grafiikka 11/15
Hauska peliinsopiva grafiikka.

Äänet ja musiikki 2/15
Hiljaista on. Ainoa ääni mitä kuulin on räjähdysääni kuollessa.

Pelattavuus 15/25
Pelattavuus toimii hyvin, mutta kun ne matkustajat ovat kärpäsenpaskan kokoisia klönttejä, niin niitä on vaikea ottaa kyytiin kuolematta.

Idea 6/10
Idea toimii hyvin ja en ole aiemmin nähnyt vastaavaa.

Yleinen toteututs 12/20
Hyvin toteutettu, mutta peli on melko lyhyt.Rockedeer     57P

Omaperäinen tonttujenlahtauspeli.


Grafiikka 9/15
Yksinkertaista, mutta hauskaa ja sopivaa.

Äänet ja Musiikki 8/15
Musiikki on hyvää ja sopii peliin, mutta hieman ehkä turhan nopeatempoista.

Pelattavuus  17/25
Jostain syystä itse haluan pelata tät lisää ja lisää ja pelattavuus toimii ainakin hiirellä hyvin wasdia en vielä testannut.

Idea 9/10
Täysin uusi, hyvin toteutettu idea. Vai voiko joku väittää, että on ennen polttanut porolla tonttuja?

Yleinen toteutus 14/20
Hyvin toteutettu muuten, mutta sisältöä lisää. Hulluja tonttuja. Kamikazeja, jättiläisiä, lentäviä jne jne. Ja joku kauppa josta saa ostaa lisää bensaa ja kuumemman liekin.Santa's Mission    46P

Hyvin toimiva keskeneräinen tasohyppely.


Grafiikka 7/15
Yksinkertaista, mutta taidokkaan yksinkertaista ja sopii peliin

Äänet ja Musiikki  9/15
Jouluinen ja sopii peliin, mutta hyppyääni ei ole hyvä, ei todellakaan.

Pelattavuus 16/25
Yllättävän hyvin toimiva tasohyppely, jota jaksaa pelata kunnes se loppuu.

Idea 5/10
Hauska peli, mutta ei kovin uusi idea.

Yleinen toteutus 9/20
Ihan hyvin toteutettu, mutta kaipaan lisää sisältöä ja kenttiä. Peli loppui ennen kun edes alkoi. Tee peli loppuun, niin tulen todella pelaamaan tätä.
The Jake      39P

Outo peli, jossa pitää tehdä hullun professorin antamia tehtäviä

Grafiikka 7/15
Melko huonolaatuista, mutta ei kuitenkaan häiritse pelaamista. Sienent olivat hienoja.

äänet ja Musiikki 6/15
En tykännyt juurikaan.

Pelattavuus 10/25
Hahmo törmäsi kaikkeen ja kuoli välillä itsekseen. Mutta kuitenkin melko hyvin toimii.

Idea 7/10
Melko omaperäinen idea.

Yleinen toteutus  9/20
Tämä on kohtuu hyvin toteutettu, mutta tästäkin puuttuu paljon sisältöä.
Zombie Fortress     40P

Zombien lahtaamista monessa eri pelimoodissa.

Grafiikka 7/15
Pystyt parempaankin, mutta tämä on kuitenkin kohtalaista grafiikkaa.

Äänet Ja musiikki 7/15
Melko hyvää musiikkia, mutta liian nopeatempoista ja sen kuuluisi olla mielestäni synkempää, sillä peli itsessäänkin on niin synkkä.

Pelattavuus 10/25
Pelattavuus kyllä toimi, mutta se on tylsää. Tästäkin puuttuu paljon ominaisuuksia. Hiomalla tästäkin saisi erittäin hyvän pelin.

Idea 6/10
Ei kovin omaperäistä, mutta kuitenkin melko uutta.

Yleinen toteutus 10/20
Kohtalaisesti toteutettu. Paljon sisältä olisi voinut lisäillä. Kuitenkin pääasiassa hyvin toteutettu. Tähän olisi hyvä joku kauppa, jossa saisi hieman ostaa firerate tms.
Aika tasaista on. Ja pahoittelut vielä siitä, että kesti näin kauan. Laitan tämän kumminkin, sillä aihe ei vielä ole lukossa.
1x
Tykkään
NInjan matkimista


Spoiler


:carrot2:
#13: 27. Tammikuu 2013, 17:56 (muokannut Swast 27. Tammikuu 2013, 17:58)Peukku ylös +0Peukku alas -0
Zombie Fortress 2.0
Grafiikka: 1/15
Äänet ja musiikki: 1/15
Pelattavuus: 3/25
Idea: 2/10
Yleinen toteutus: 5

Pelikokemus oli erittäin laiha, sillä peli tuntui erittäin vaiheessa olevalta alpha-versiolta. Kaikki zombimätön ja pelin avainasiat oltiin jätetty pois. Äänet, hyvän tuntuman antavat aseet ja vaihtelevuus. Peli oli myös älyttömän helppo eikä vaikeusaste kasvanut. Eli kuoleminen oli käytännössä mahdotonta.
Eri pelimoodit eivät luoneet vaihtelua, sillä niissä oli vain erilaiset aseet. Minusta olisi ollut mielenkiintoisempaa, jos aseita olisi saanut pelin edetessä.

Pähkinänkuoressa, peliä on kehitettävä tästä huimasti ennen kuin siitä on mihinkään.
Älä kuitenkaan latistu maanrakoon tästä tekstistä, vaan ota oppia ja kysele GMS:ltä mitä kannattaisi muuttaa ja lisätä. ;)

Kokonaispisteet: 12


Santa's mission
Grafiikka: 10/15
Äänet ja musiikki: 3/15
Pelattavuus: 7/25
Idea: 5/10
Yleinen toteutus: 10

Santa's mission on perusräiskintätasohyppely välttävästi toteutettuna. Monia asioita ei oltu otettu huomioon ja siksi pelikokemuskin osoittautui heikoksi. Mm. musiikki ei sopinut lainkaan ääniefekteihin, jotka olivat kasibittisiä. Joku 8bit-jouluraita olisi luonut pelin äänimaailmaa paljon elävämmäksi. Toinen asia äänissä, joka kusi, oli se että se alkoi soimaan joka kentän alussa uudestaan..
Grafiikat olivat mukiinmenevät. Pieni resoluutio toimii aina.

Pelattavuuteen ei oltu panostettu tarpeeksi. Kentät oli helpompi juosta läpi kuin tappaa viholliset. Vihollisten luoteja oli käytännössä mahdotonta väistää, sillä kyykistyminen ei ollut mahdollista, joten säästin enemmän elämiä ohittamalla heidät kuin ottamalla pari osumaa samalla kuin tapoin ne.
Tekoäly oli myös heikkoa, joten se ei luonut haastetta. Olisit edes laittanut heidät kääntymään kohti pelaajaa, kun vihu ottaa osumaa.

Uudelleenpelausarvoa ei ole, sillä pelin saa juostua viidessä minuutissa läpi eikä pelikokemuskaan maistu puuta paremmalta. Silti perusasiat olivat edes jotenkin kohdallaan ja melko raskaalla hiomisella tästä saisi loistavan perustasohyppelyn.

Kokonaispisteet: 35


The Jake
Grafiikka: 4/15
Äänet ja musiikki: 6/15
Pelattavuus: 6/25
Idea: 2/10
Yleinen toteutus: 0

Jo pelin nimi saa minut välttämään peliä. The Jake.. Vaihda se äkkiä toiseen! Nomut peli oli kokonaisuudessa melko epämiellyttävä. Äänimaailma kuitenkin toimi paremmin kuin kahdessa edellisessä arvostelemassani pelissä, mutta se ei pelasta peliä tylsältä pelattavuudelta ja sekavuudelta. Heikohko englanti vaikeuttaa pelin juonen ja tehtävien ymmärtämistä. Grafiikat olivat melko yhteensopimattomat toisiinsa, liian yksinkertaiset ja siitä huolimatta hieman sekavat.
Jakesta on hyvin vaikea sanoa mitään, koska se jätti minuun hämmästyneen olotilan..

Kokonaispisteet: 18Help the Santa claus
Grafiikka: 4/15
Äänet ja musiikki: 1/15
Pelattavuus: 6/25
Idea: 7/10
Yleinen toteutus: 10


Heti avattuani Help the Santa clausin, tärykalvoni puhkesivat. Musiikki pauhasi kuulokkeistani helkakkarin lujaa ja varsinkin ekojen kenttien musiikit saivat minut lopettamaan joulupelien arvostelemisen tähän muutamaksi päiväksi.
Jotkin ääniefektit jäivät musiikkien alle ja koko peli oli yksi sotku.

Täysin turhat partikkeli-efektit olivat selkeää pisteiden kalastelua, mutta muuten graafinen ilme oli siedettävää, vaikkakin nappulat oltiin hutaistu muutamassa sekunnissa.
Ja miksi ihmeessä laitoit liikkumisen WASDiin, kun kerran hiirtä ei käytetä?

Kentissä oli ihan kivasti vaihtelua, mutta jotkin niistä olivat aivan liian helppoja ja yksinkertaisia.

Kokonaispisteet: 28


Fallelf
Grafiikka: 7/15
Äänet ja musiikki: 2/15
Pelattavuus: 12/25
Idea: 5/10
Yleinen toteutus: 10

Peli on yksinkertaisuudessaan toimiva, mutta musiikkien ja äänien puute itse pelissä latisti tunnelmaa. Olisin myös halunnut nähdä tontun pyörivän myös itsestään ilmanvastuksen vaikutuksesta.
Myös esteiden puute oli aika perseestä.

Kokonaispisteet: 36


Impossible rescue
Grafiikka: 6/15
Äänet ja musiikki: 2/15
Pelattavuus: 7/25
Idea: 6/10
Yleinen toteutus: 5

Peli oli rasittava. Pelastettavat ukot olivat aivan liian pieniä ja niihin oli hullunvaikea osua, sillä lekon nopeutta ei saanut jarrutettua. Joku turbohomma näkyi ylhäällä, mutta miksi ihmeessa haluaisin nopeuttaa lekoa, kun kerran pelastettavat ukkelit ovat noin pirun pieniä!?
Ukkeleita oli myös helvetin vaikea saada ilmalaivaan tuhoamatta itseään, sillä ukot eivät menneet kuin ehkä pari milliä pelaajan yläpuolelle heitättäessä.

Grafiikka saattaa näyttää ihan kelvolta nopeasti vilkaistuna, mutta kun vähän kauemmin sitä joutuu tuijottelemaan, huomaat että fontti on ärsyttävä, hudi kuin huonolaatuisesta jpg-kuvasta ja muutenkin pelin grafiikoissa on aika keskeneräinen fiilis.
Musiikkia ei ollut ja äänimaailma oli muutenkin erittäin lattea.

Peliä pystyy pelaamaan, mutta se ei ole miellyttävää ja siihen kyllästyy nopeasti, johtuen näistä vioista.

Kokonaispisteet: 26


Bike Pukki
Grafiikka: 9/15
Äänet ja musiikki: 1/15
Pelattavuus: 7/25
Idea: 6/10
Yleinen toteutus: 5

Bike pukkia oli epämiellyttävä pelata. En saanut lainkaan tuntumaa kontrolleihin. Vaikka kuinka painoin eri nuolinäppäimiä, niin en saanut pukkia keulimaan, ja jos sain niin pukki keuli heti yli, ja kun takarengas sattui jäämään talojen väliin tai kun pukki kaatui selälleen, helvetti repeytyi. Jouduin turhan monta kertaa aloittamaan tämän takia kentän uudelleen.

Täytyy vielä korostaa kontrolleja, että ne olivat kamalat. Joskus renkaissa ei ollut lainkaan pitoa. Tuntui kuin ne olisivat olleet jään päällä jonka päällä olisi ollut öljykerros. Mopo heitti vain voltin..

Kammottavat kontrollit tekivät pelistä pelaamiskelvottoman. Kunnolla tehtynä peli olisikin voinut olla viihdyttävä, kivoine grafiikoineen ja idoineen, mutta nykyiset kontrollit ovat anteeksiantamattomat.

Kokonaispisteet: 28Glacia Tower
Grafiikka: 10/15
Äänet ja musiikki: 8/15
Pelattavuus: 12/25
Idea: 8/10
Yleinen toteutus: 12

Muistan tämän pelin OriGMS:stä, vaan että silloin palikat olivat harmaita.. :D Nomut peli on tähän mennessä parhain ja ainoa peli, joka ei aiheuttanut minulle yhtään harmaata hiusta. Glacia Tower on simppeli paketti, joka antaa miellyttävän pelikokemuksen.

Kokonaispisteet: 50


Rockedeer
Grafiikka: 13/15
Äänet ja musiikki: 5/15
Pelattavuus: 8/25
Idea: 7/10
Yleinen toteutus: 10

Grafiikka oli nättiä, vaikkakin vain spriteihin oltiin panostettu. Tausta oli ruma. Nomut peli oli perus tonttujentappopeli. Ehkä vähän laiha, mutta teki tehtävänsä eikä peli jäänyt kauheasti ärsyttämään. Lentäviä vihuja olisi saanut olla enempi.
Jokin äänimerkki aallon vaihtuessa on tärkeää ja tässä sitä ei ollut. Minulta jäi monesti huomaamatta aallon vaihtuminen.

Kokonaispisteet: 43


Defend the Workshop 2
Grafiikka: 11/15
Äänet ja musiikki: 4/15
Pelattavuus: 13/25
Idea: 8/10
Yleinen toteutus: 10

Menusta löyty bugi. Kahta näppäintä pystyy painamaan kerralla samaan aikaan, joten highscoret kusivat mulla jotenkin. :D

Peli oli ihan kiva tower defence, mutta se eteni aivan liian hitaasti. Varsinkin kun pelialue oli laaja ja viholliset liikkuvat niin hitaasti. Tästäkin pelistä puuttui ääniefektit. Vain joku musiikkiraita oli heitetty peliin, joka ei minusta oikein sopinut peliin, jonka oli tarkoitus olla jouluteemainen.. Eipä ole oikein mitään muuta pahaa sanottavaa. Pieniresoluutioinen grafiikka toimii aina.
Jokin äänimerkki aallon vaihtuessa on tärkeää ja tässä sitä ei ollut. Minulta jäi monesti huomaamatta aallon vaihtuminen.

Kokonaispisteet: 46
Tykkään
Spoiler

Sivuja: [1]
GameDev Suomi GameDev Suomi Kilpailut
Joulupelikisa 2012: Palauta pelisi + Arvostelut
 

Powered by SMF 2.0.11 | SMF © 2006–2009, Simple Machines LLC