Tai rekisteröidy jo tänään!
Näytä kirjoitukset
Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
    Viestit   Aiheet Liitteet  

Viestit - Igno

Sivuja: [1] 2 3 ... 19
1
Yleinen keskustelu / Vs: Markkinointiaihe
« : 13. Marraskuu 2017, 09:08 »
Igno, puhut asiaa. Varsinkin jos soolona tekee pelejä, niin kannattaa vain ensiksi tehdä minipelejä aiheista/henkilöistä, jotka markkinoivat pelin puolestasi. Matkalla oppii myös lisää taitoja, joista on varmasti hyötyä sen isomman "tälläisenpelinolenainahalunnuttehdä"- julkaisemiseen. Harmitti silloin kun liian myöhään keksin tehdä risumiehestä soundboardin, koska juuri pari päivää aikasemmin joku julkaisi jo kyseisen sovelluksen. Kyseisellä sovelluksella on jo yli 100K latausta, mikä on aivan naurettavaa. Julkaisin kuitenkin oman risumies soundboardin, jonka kylläkin poistin ( Tosin sekin sai muistaakseni melkein 5k latausta.). Muistaa vain kysyä henkilöiltä sitten luvan allekirjoituksen kera käyttää häntä pelissään, ettei tule mitään tekijänoikeusrikkomuksia.

Nonniin onnittelut onnistuneesta markkinoinnista :DD

2
Yleinen keskustelu / Vs: Markkinointiaihe
« : 23. Lokakuu 2017, 09:49 »
Voi myös tehdä jostakin Somettajasta/tubettajasta pelin ( Tietenkin vaatii häneltä luvat), niin hän markkinoi puolestasi. Itse sain tälle pelille heti ensimmäisen päivän jälkeen melkein 3000 latausta:
https://play.google.com/store/apps/details?id=games.nuffsaidgames.SlimMill Peliin tulossa päivityksiä ja bugit korjataan, jos/kun niitä löytyy.


Peukutan tätä. Ajankohtaisista aiheista / meemeistä pelejä, koska paljon kohdeyleisöä. Mobiilipelialalla suurin kulu on käyttäjien hankinta / markkinointi. Fiksuin tapa lähestyä asiaa on tehdä paljon pieniä pelejä ja toivoa jonkun nousevan hitiksi. Parasta tässä on että voit promota uusia pelejäsi vanhojen peliesi kautta mainoksilla. Näin käyttäjäkuntasi kasvaa ilmaisen user acquisitionin kautta vanhoista peleistä ja seuraavalla pelilläsi on taas enemmän ilmaista markkinointia, lumipalloefekti.

Itsehän en näin toiminut vaan rupesin heti tekemään isoa projektia jonka toivoin (ja toivon) nousevan hitiksi. Edellä mainittu tapa paljon realistisempi ja sisältää vähemmän riskejä. Muutaman cookie clickker-kloonin tälläkin sivustolla nähnyt joilla kymmeniä tuhansia latauksia. Vaikka peli itse ei tekisi senttiäkään niin se on silti rahan arvoinen markkinointikanava.

3
Offtopic / Vs: Yleisthread #4
« : 13. Lokakuu 2017, 15:06 »
Onkos kellään tietoa miksi Fingersoft Oy näyttää yrityksen tilaa lakanneena kauppalehdessä, finderissa ja asiakastiedossa?

Kauppalehdessä löytyy ainakin sivuston omaa hakua käyttäen kaksi eri tulosta nimellä Fingersoft Oy, joista toinen on aktiivinen, joten kyllä se vielä ainakin olemassa on. :P En sitten tiedä miksi toi vanha Y-tunnus on hylätty.

4
Eli ovatko ruutu 1 ja 2 vierekkäin? Miksi niiden välille pitäisi rajaa lisää ruutuja ja mistä tietää onko niissä ruuduissa mitään? Miten testataan onko ruudussa jotain vaiko ei? Minkä takia nämä kaikki luvut pitää kertoa keskenään, miksei voi vain suoraan kertoa että matkalla on este kun ensimmäiseen esteeseen on törmätty? Missä tilanteessa tätä esimerkkiä pitää / kannattaa soveltaa ja miksi?

Tätä voisi jatkaa vähän kattavammaksi. Nyt jäi vähän hämmentynyt olo ainakin mulle.

Entä voisitko kirjoittaa esimerkiksi Game Makerille tai jollekin muulle pelimoottorille valmiin scriptin jos tämä kuitenkin on kuulemma yksinkertainen toteuttaa?


5
Apuosio / Vs: Valaistus käyttäen mp_gridiä
« : 16. Maaliskuu 2017, 08:29 »
Selvittelin (jälleen) järkevintä tapaa tehdä fog of war tyylistä valaistusta grideihin perustuvassa pelissä ja jossain foorumilla oli mainittu, että teoriassa mp_grideillä voi myös tehdä line-of-sight tyylisen testauksen.

Tässä jutussa olisi scripti valmiina:
http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=640738

Ajattelin että tuolla voisi loopata kaikki mp_gridin solut läpi jotka on tietyllä etäisyydellä pelaajasta/valonlähteestä. En vain pääse alkuun tuon looppaus scriptin kanssa.

Tässä havainnollistava kuva halutusta lopputuloksesta, jossa harmaat palikat edustavat mp_gridin -1 soluja eli seiniä, punainen pelaajaa ja mustat pisteet muita valonlähteitä:


Samalla kuulisin mieluusti onko tämä tapa teho-tehokas ratkaisu vai olisiko järkevämpää käyttää jotain muuta menetelmää.

Itellä kävi nopeesti mielessä jos ton scriptin muokkais merkkaamaan jokaisen solun jonka läpi se käy scriptiä suorittaessaan. Eli käytännössä suorittais ton vaan jokasen ympyräsäteen reunasolun ja keskussolun välillä. Suorittaessa sitten merkkais niiden välilläkin olevat solut. Säästäis varmaan 80-90% funktiokutsujen määrästä.

Miten taas noi reunasolujen etsiminen kävis niin mietin  jotain tommosta:

for(var angle = 0; angle < 360; angle+=1 ) [
xplus = lenghtdir_x(angle,distance);
yplus = lenghtdir_y(angle,distande);

if xplus != xplus_previous or yplus != yplus_previous [
line_of_sight_funktio(origo_x,origo_y,origo_x+xplus,origo_y+yplus)
]

xplus_previous = xplus;
yplus_previous = yplus;


]

Kysy jos meni mun sepustukset ohi jossain kohtii / koko kirjotukselta :D

Ja tota asteiden/kulman looppausta kannattaa varmaan nopeentaa että plussaa vaikka jotain 2-5 astetta kerralla, koska nyt toi looppaa 360*2 lengthdirtii kerralla :D Toki ton vois varmaan myös toteuttaa pelin alussa ja tallentaa kaikki reunasolut johonkin ds_listiin muistiin niin säästyttäis siltäkin.
EDIT: Ja sit kans et tää laskettais uusiks pelkästään sillon kun pelaaja siirtuu mp_gridin solusta seuraavaan.

6
Pelinkehityslogit / Vs: To The Depths (Android/iOS)
« : 13. Maaliskuu 2017, 17:54 »
hyvältä näyttää!

ps. vaihtakaa nuo napit :D (oletankin että vielä placeholderit)

Kiitän. Napit vaihdettiin tässä pari päivää sitten, tältä näyttää nykyään (+ laboratorio-biomi):

7
Pelinkehityslogit / Vs: To The Depths (Android/iOS)
« : 12. Maaliskuu 2017, 20:30 »
Näyttää aivan törkeen komeelta, vielku pääsis pelaamaan.

Vielä kun sais valmiiks :D
Mut kiva että on odottavaa pelaajakuntaa.

Ohessa pätkä Mattien tekemää introa <3

8
Offtopic / Vs: Yleisthread #4
« : 08. Maaliskuu 2017, 17:07 »
Alustanvaihdossa on toki omat mahdollisuutensa ja riskinsä varsinkin, jos viimeinenkin aktiivinen porukka katoaa sen seurauksena eikä Discord-ryhmän olemassaolo ole ainakaan keskustelua sinne vielä mainittavasti vienyt. Tiedä sitten muuttuisiko asia yhtään, jos se olisi ns. official. Kun asiasta nyt on puhe, niin käytän tilanteen myös härskiin mainostamiseen kysymykseen, että käyttääkö moni Telegramia? Toisin kuin Whatsapp, se toimii myös tietokoneilla ja selaimilla, mikä tekee siitä ihan kätevän, jos vaikka jokunen jo sattuisikin kyseistä viestintä käyttämään.

Official olis kyllä positiivinen asia kaikenkaikkiaan. Toki aina ollut vääntöä siitä että Skype syö foorumin aktiivisuutta, mutta en ole aivan samaa mieltä. Uskoisin virallisen chat-huoneen luovan foorumin sisäistä yhteishenkeä kun porukat oikeasti tutustuu toisiinsa ja tekee kontakteja joista myös syntyy tiimejä ja peliprojekteja. Hyviä peliprojekteja ei myöskään aikuistenoikeesti synny pelkästään foorumin kautta, viimeistään tiimin synnyttyä siirrytään johonkin muuhun viestintäpalveluun. Kuitenkin jos/kun Skypen (tai muun kanavan) käyttäjät saa projekteja aikaan ja jatkaa siinä ohella foorumeille postaamista niin asiat on suht okei foorumin kannalta. Maksimissaan kaikki offtopic siirtyy chattiin (jonne ne tbh on tarkotettukin) Sitäpaitsi itse en koe foorumin aktiivisuutta itseisarvona vaan sitä että on oikeasti hyvä kanava kommunikoida muiden devaajien kanssa (vaikka en siis usko että foorumi kärsisi virallisesta chatista).

Jos kanava olisi virallinen niin uskoisin sen pelkästään jo takaavan että siitä tulisi vähintään yhtä aktiivinen kuin nykyinen Skype-ryhmä. Itse antaisin ääneni Discordille, koska (kuten Telegram) toimii työpöydällä ja mobiililla, sekä vielä nettiselaimestakin ja on muutenkin helpommin hallinnoitavissa adminien toimesta jos oletetaan että sinne halutaan "virallisempi" adminporukka. Plussana myös useat erilliset chat-huoneet ja helpot ryhmäpuhelut

Onko foorumin ylijumalilla(/admineilla) mielipidettä?

9
Offtopic / Vs: Yleisthread #4
« : 08. Maaliskuu 2017, 16:32 »
Ryhmän voisi muuten mun puolesta muuttaa ennemmin vaikkapa Discord ryhmäksi.

Koitin kerran ja epäonnistuin, ihmiset on vaikeeta saada vaihtamaan ohjelmien välillä.
Toisaalta jos kysyntää olis niin voisin Discordin tehdäkin?

10
Offtopic / Vs: Yleisthread #4
« : 08. Maaliskuu 2017, 14:50 »
Muistelen että tälle oli aikanaan foorumitopic kanssa, mutten löytänyt joten:
GameDev.fi:n (tai GameMaker Suomen) ohella on pyörinyt jo useita vuosia yhteisön Skype-ryhmä. Kuitenkin lähiaikoina ryhmän porukka on jatkanut menojaan jonnekin muualle ja se on menettänyt huomattavan osan aktiivisista jäsenistään. Tämä on sääli koska ryhmä on ollut helpoin kanava tehdä tuttavuutta foorumin käyttäjien kanssa. Ryhmää ei ole juurikaan mainostettu foorumeilla lähiaikoina joten ajattelin hankkia muutaman jäsenen lisää mainostamalla täällä.

Eli siis jos olette kiinnostuneita niin lisätkää kontakteihin amakine2 niin lisään teidät ryhmään!

11
Pelisuunnittelu / Vs: Hypetys
« : 04. Maaliskuu 2017, 00:50 »
Julkaisin Soarin (se vanha joulukisapeli) itch.ioon äskettäin.
https://igno.itch.io/soar

Käykää rateeman ja pelatkaa jos ette ole vielä aikaisemmin testanneet (:


12
Pelinkehityslogit / Vs: To The Depths (Android/iOS)
« : 03. Maaliskuu 2017, 20:08 »
Hiihtoloma on menny aikalailla 90% koodatessa, peli edistynyt ihan kohtalaisesti ja graafinen puoli sittan taas ihan huimasti.
Ohessa screenshotit pelin terrariasta "inspiroidusta" madosta sekä Mattien taiteilemasta törkeän nätistä title screenistä.


13
Tiedän että surface voidaan poistaa käyttiksen puolesta jos se haluaa vapauttaa muistia käyttöönä, erityisesti androidilla.
Tämän takia jokaisessa koodiki piirtoeventissä jossa piirretään surface on

if !surface_exists(sur,w,h) surface_create(sur,w,h)

Kaikki toimii windowsilla täysin korrektisti ja jos mäppään napin jota painaessa surface poistetaan (surface_free) kesken pelin niin mitään graafista bugia ei tapahdu.

Kuitenkin, androidille jos vedän notification barin alas (luonnollinen tilanne jossa surface tyhjennettäisiin), surface ei tunnu poistuvan. Se vain pelkästään tyhjenee täysin läpinäkyväksi. Tämän takia surface voi tyhjentyä enkä voi testata pitäisikö asiat sille piirtää uudestaan

Onko tämä normaalia/jollekin tuttua käytöstä Game Makerilta / mitä teen väärin / help apua kuolen

EDIT: Ilmeisesti GM vaan bugaa. Purkkakorjailin ton itekseni kun ajattelin että YoYota tuskin kiinnostaa ;D

14
Yleinen keskustelu / Vs: Yleinen keskustelu peliohjelmoinnista
« : 20. Helmikuu 2017, 18:10 »
Hmmm en tiedä mihin täkin pitäisi laittaa, mutta TwitchGigassa streamataan GroveCompin pelejä (pääasiassa Deranged Rabbits ja To The Depths uskoisin):
https://www.twitch.tv/twitchgiga

Tulkaa katteleen :)

EDIT: Ja heitin näköjään tosi paljon väärään topaan, katoin jotenkin lahjakkaasti topicin nimeksi Yleinen keskustelu peleistä :D

15
Pelinkehityslogit / Vs: To The Depths (Android/iOS)
« : 06. Helmikuu 2017, 09:42 »
Juu tosiaan tuoltahan tommoinen löytyykin:D
https://gamedev.fi/keskustelu/index.php?topic=1801.0

Ei toki graafisesti yhtä fancy kun To The Depthsissä, mutta sama koodi tossakin pelissä löytyy (käytän kyllä useampaa algoritmia erilaisiin luoliin, mutta loput on niin autotallimeininkiä että en hirveästi kehtaa jakaa)

En muista olinko vielä tuota moottoria tehdessäni ehtinyt muuttaa tuota gridipohjaiseksi, mutta jos aiot tuota käyttää niin tee ihmeessä. Huomattavasti nopeampia ja näppärämpiä kuin arrayt. Toki voin itsekin jossain välissä koittaa päiviteltyä versiota lisätä, mutta siihen menee vähän aikaa koska tuhat rautaa tulessa ton projun suhteen.

Jos gridejä haluaa käyttää niin pari protip:
1. Kun alussa shufflataan taulukko täyteen satunnaisia seiniä/tyhjiä soluja niin nopein tapa toteuttaa asia (säästää 32^2 random-funktiota esimerkin versiosta) on vain täyttää esim. 40% gridin ensimmäisistä soluista seinillä ja sekoittaa ne ympäri taulukkoa ds_grid_shuffle():lla, ajaa saman asian
2. Naapureiden määrän tarkistaminen sujuu nopeammin ja helpommin ds_grid_regionilla (josta miinustat senhetkisen solun arvon)

Jos haluat maanpinnasta examplea niin voin sen erikseen jossain välissä säätää.

PS. yksi autotallimenetelmä luoda luolia (joka on yllättävän hyvä), on ensiksi täyttää gridi täyteen seiniä/ykkösiä, sitten alkaa sijoittamaan ympyrän muotoisia luolia/nollia luolaan JOS ne ei overläppää liikaa edellisten luolien kanssa, joka onnistuu käytännössä näin (ulkomuistista todnäk virheillä)

cave = ds_grid_create(width,height)
ds_grid_clear(cave, 1);

repeat(15) {
xx = irandom(width)
yy = irandom(height)
radius = random_range(4,7)
if ds_grid_disk_mean(cave,xx,yy,radius) > 0.8 ds_grid_disk_set(cave,xx,yy,radius)}

Fiksuinta myös käyttää jotain muuttujaa joka nollaantuu aina kun uusi pala luolaa sijoitetaan ja kasvaa aina kun sijoitus epäonnistuu. Tälläin jos loopista poistutaan kun tämä muuttuja on yli asetetun rajan esim. 15. Vältytään mahdollisesta luolan tilan loppumisesta johtuvalta infinite-loopilta ja luolastosta tulee ideaalin kokoinen.

Ja joo koitan kaikkeni tehdä että tää saadaan kunnialla ulos järkevällä aikataululla. :D
Mun selitykset ehkä näin foorumilla vähän sekavia (ja muutenkin), mutta saa lisätä skypes amakine2 jos haluaa satunnaisgeneraatiosta jutella, ainahan tuo on hauskaa :D

Sivuja: [1] 2 3 ... 19
Powered by SMF 2.0.11 | SMF © 2006–2009, Simple Machines LLC