Tai rekisteröidy jo tänään!
Näytä kirjoitukset
Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
  Viestit   Aiheet   Liitteet  

Aiheet - Igno

Sivuja: [1]
1
Esimerkit, moottorit & tutoriaalit / Terraria-mato
« : 06. Kesäkuu 2016, 18:36 »
Tein matomoottorin. Sen tekeminen oli ketuttavaa. Ajattelin säästää muut vaivalta. Nauttikaa.
Matomoottori.zip

Projekti on puolivillaisesti kommentoitu kaikkialta.
Pyörii 2000 ruumiinosalla about 60fps mun koululäppärillä, että aika tehokas on. Voi lisäillä huoletta peleihin matoja :--------)

Ainiin hups, unohdin tehä tuen monelle madolle samaan aikaan, noh, lisään sen lähiaikoina. Jos jolllain on kiire omien matojensa kanssa niin voi tehdä kyseinen toimenpiteen heittämällä kaikki tietyn madon osien (obj_body) id:t  gridiin ja looppaamalla niiden läpi with(obj_body):n sijasta.

EDIT: Uusi versio päivitetty, joka tukee useita matoja samaan aikaan, sekä korjaa EHKÄ Dartin ongelman, en osaa sanoa, koska en itse kyseistä bugia ole saanut.

2
Valmiit pelit / Soar
« : 30. Joulukuu 2015, 18:21 »
Soar on suht simppeli puzzle platformeri, jonka tein joulukisaan viikossa. Tarkoituksena oli siis tehdä jotain tosi tekotaiteellista, en tiedä onnistuinko siinä, mutta ainakin peli on mielestäni graafisesti ihan kaunis, vaikka koostuukin pääasiassa neliöistä. Sisältää myös mahdollisesti ehkä ihan mielenkiintoisen dialogin.

Laitan tän nyt valmiisiin peleihin, koska vaikka title screen jäikin puuttumaan, niin on muuten ihan valmiissa kunnossa.  En myöskään ainakaan projektin tässä muodossa jaksa ruveta tätä enää parantelemaan.
Tätä ei tosiaan olla joulukisaversion jälkeen muokattu muuten, kuin että loppuanimaatiosta ei voi kävellä pois, niinkun Reaktorille oli käynyt.

Peliä ei pitäisi saada missään vaiheessa sellaiseen kuntoon, että sitä ei voisi jatkaa, mutta varmuuden vuoksi R resettaa kentän.
F vaihtaa fullscreenin ja windowedin välillä.
Esc sulkee pelin ja peli ei sisällä minkään tason tallennusta, joten olkaa varovaisia.

Musiikista vastaa purple-planet.comista ladattu Crystal Waters.

Lataa


3
Pelinkehityslogit / To The Depths (Android/iOS)
« : 31. Joulukuu 2014, 17:34 »
Eli tosiaan aikaisemminkin olin jo lupaillut To The Depthsiä Androidille, mutta asiat alkoi oikeasti tapahtua, kun ElNinja otti minut Grove Comppiin TETtiin viikoksi ja lupasi julkaista To The Depthsin Grove Compin kautta jos haluaisin. Koko viikon siinä sitten tein ~6h päivässä TTDtä ja viikon lopulla TTD oli jo peluukelpoinen kaikilla lähes yhtään tehokkailla (Samsung S2 -->) Androideilla.

Vieläkin on kieltämättä paljon tekemistä, mutta peli on jo ihan hyvin pelattavassa kunnossa. Tällä hetkellä työskentelen Facebook-ennätyslistan kanssa. Tarkoitus olisi vielä hioa pelikokemusta ja lisätä lisää biomeita ja pommeja, saavutukset, mainoksia (anteeks :<), lisää monipuolisuutta pelikenttään ja pausemenu.

Uskon kuitenkin, että peli on saatu julkaisukuntoon helmikuun aikoihin.

Niille jotka eivät peliä ole vielä kokeilleet, kyseessä on siis roguelike-platformeri jossa on tarkoitus väistellä pommeja ja selvitä mahdollisimman syvälle random generoituun luolastoon keräten elämiä ja itse käytettäviä pommeja (jetpack tulee mahdollisesti myös;3), samalla kun pommien määrä ja maaston hankaluus kasvaa hetki hetkeltä.Lisää kuvia-->
Spoiler


Grove Comp: Facebook, Twitter

Aihe on ollut tarkoitus tehdä jo aikaisemmin, mutta saamattomuuteni takia laitan sen nyt taktisesti päivä ennen GM Oscareiden alkua, kun projua, joka on lisätty vaan kisaketjuihin ei vissiin voi äänestää O.o

4
Apuosio / Mahdolliset syyt memory leakkiin?
« : 11. Heinäkuu 2014, 18:18 »
Olen tehnyt jo aika pitkän aikaa peliä, jossa on tarkoitus selvitä mahdollisimman syvälle maan uumeniin samaan aikaan kun taivaalta tippuu niskaasi pommeja ja tuhoaa samalla maastoa, jotta pääset syvemmälle. Maan alle generoituu sattumanvaraisesti luolia.

Peli alkaa vieden noin 5-7% prosessorin tehoistani ja vie vähän noin 30MB RAMia. RAMin kulutus sekä prosessointitehot alkavat pikkuhiljaa kasvamaan, kunnes peli muuttuu pelikelvottomaksi.  Olen viimeiset 2-3 päivää koittanut selvittää mistä tämä johtuu. Pommit eivät sitä voi tuskin saada aikaan, koska ne tuhoutuvat itsestään ajallaan. Maasto tuhoutuu sitä mukaan kuin se kasvaa, eikä siis voi mielestäni aiheuttaa ongelmaa. Pelissä luodaan stackkeja, jotka kyllä tuhoan heti saman framen aikana, kuin ne on luotukin.  Maasto luodaan arraylle. Peli ei luo uusia arrayta, vaan kierrättää samaa arrayta täyttämällä sen uudestaan ja uudestaan, joten sekään ei voi olla mielestäni syy. Peli ei käytä muita dataformaatteja, kuin normaalit muuttujat ja aiemmin mainitut. Surfaceja en käytä.

Muisti ei palaudu lähtöasemiin edes room_restart():issa (ainakaan täysin).

Alan olemaan jo aika epätoivonen tämän kanssa, enkä haluaisi, että projekti jääty vaan tämän takia, kun oon tähän peliin laittanu jo monia kymmeniä tunteja.

Jos jollain olisi joitan ideoita niin olisin kiitollinen. Olen valmis antamaan projektifilun, jos joku jaksaa auttaa mua tässä.
Spoiler


5
Pelisuunnittelu / Ultimate Survival
« : 05. Kesäkuu 2014, 12:11 »
Äärimmäisen kliseisellä ja luultavasti ei lopullisella nimellä menevä projekti, jossa tarkoitus on pysyä hengissä mahdollisimman kauan kun taivaasta tippuu niskaasi pommeja ja joudut pakenemaan maan sisään, jossa vastaan tulee sitä agressiivisempia olioita mitä syvemmälle mennään.

En jaksa nyt mitään fiksumpaa aloituspostausta tehdä, mutta kun nyt kuitenkin itsellä on kohtuun hyvää rautaa alla haluaisin tietää, pyöriikö tämä muillakin natiivilla 30 FPS:llä?
Game Maker ja mun koodaukseni ei aina johda kaikista kevyimpiin lopputuloksiin.

Ultimate Survival v0.1

Ja ihan vaan masentaakseni teitä niin tossa ei vielä pääse oikeesti pelaamaan. Toi on vaan erittäin varhanen versio satunnaisesta terrain-generaattorista.

Ja joo hajotkaa nopeesti ja laiskasti tehtyyn alotuspostaukseen, mutta muokkaan tän joskus sitten kuntoon D;

EDIT: Ja ainiinjoo hiiren rullalla selaa mappia alas/ylös ja painamalla saa tuhottua maastoa jos joku siittä jotain mielihyvää saa:3
Ja toi lataa maastoa vähän hitaasti, mutta eipä kuitenkaan itse pelissä pelaaja sitä koskaan kiinni saa sitä pohjaa.

6
Porttasin siis Cellular Automata pohjaisen luolageneraattorin Game Makerille. Olen kommentoinut koko examplen englanniksi. Tämä siksi, koska en löytänyt ainuttakaan kunnon (jos ollenkaan)
luolageneraatio-opasta Game Makerille, joka olisi toteutettu cellular automatalla. Muutenkin halusin kirjoittaa sen englanniksi, koska oppiminen. Englantini on kaukana hyvästä, joten virheitä uskoisin löytyvän jonkin verran, mutta parempi kuin ei mitään. Otan mielelläni vastaan
kaikki virheet ja korjaan ne. En usko että kukaan tulee siltikään ymmärtämään scriptin toimintaa pelkillä kommentoinneillani ilman että perehtyy muuten cellular automatan ja sen luolan luonnin toimintaan.
Roguebasinissa on hyvä artikkeli, joka selostaa tuon toiminnan. Porttasin GML-version suoraan tuolta C#-versiosta.

Toivottavasti joku tulee tarvitsemaan. Julkaisen jollain englanninkielisellä foorumilla sitten, kun olen saanut ekat 50 kielioppivirhettä korjattua. :D
Toivottavasti joku hyötyy tästä.*********
Studio
GM8
*********


7
Apuosio / Compile started: 00:00:00
« : 05. Huhtikuu 2014, 12:26 »
Nytten tänään kun avasin peliprojektin niin ainoa asia mitä saan, kun koitan käynnistää projektin on:

"Compile started: 00:00:00"

Peli ei käynnisty/mitään ei tapahdu. Koitin jopa vaihtaa roomin kokonaan tyhjään roomiin, jotta mikään oma ohjelmointivika ei voisi vaikuttaa tuohon, mutta ei auttanut...

Kenelläkään mitään ideoita? Saattaa mennä kevätpelikisa tohon ny...


//Olin idiootti ja en kokeillu uudelleenkäynnistää Game Makeria, nyt toimii. Tän ketjun voi poistaa jos haluaa.

8
Pelinkehityslogit / Sky Adventure
« : 03. Helmikuu 2014, 19:17 »
Mietin kannattaako tästä aloittaa vielä vlogia näin varhaisessa vaiheessa, mutta tein nyt kuitenkin pääasiassa selvittääkseni omaa päätäni.

Nimi: Sky Adventurena menee tällä hetkellä, tulee vaihtumaan todennäköisesti.

Kyseessä on siis open world adventure-peli. Peli tulee pyörimään tasohyppelyn ja puzzlejen ympärillä sekä siihen tulee muutamia aseita joita en ole tähän mennessä vielä tehnyt kuin miekan.

Maailma
Maailma tulee koostumaan monista leijuvista saarista. Osa on täysin asumattomia (paitsi vihuja tulee olemaan). Osissa tulee asumaan yksi tai muutamia henkilöitä ja sitten toteutan noin kaksi saarta, joissa on kylä. Yleensä nämä asumattomat saaret ja joskus asututkin sisältävät dungeoneja joiden läpäisemisestä ylläriylläri saa jotain. Yleensä tämä on tavaraa, jolla pääsee eteenpäin pelimaailmassa.
Tulen hyötykäyttämään paljon esimerkiksi Zeldoista ja monisti muista seikkailupeleistä tuttua tekniikkaa, että saamalla jonkun uuden kyvyn tai esineen (double jump, riippuliidin, miekka jne) pääsee uusiin paikkoihin jonne ei ole ennen päässyt. Myös esim. DLC Quest hyötykäytti tätä mekaniikkaa taitavasti. 
En ole päättänyt juonta vielä juurikaan kasaan, mutta pääasiallinen idea on että pelaaja on asunut korkeimmalla saarella ja syystä jos toisesta tippunut sieltä, kunnes on tippunut alimman saaren lampeen
( [ x ]realistinen tuuri). Tästä tarkoitus on matkata takaisin kotiin korkeimmalle saarelle ja suorittaa matkalla sidequesteja ja muuta.

Viholliset:
-Pelissä on vasta yksi (elävä)vihollinen eli slime, mutta mukana on tottakai tasohyppelyiden peruskliseet eli lentävät laavapallot ja tippuvat piikit.

Tehtävälista tällä hetkellä:
Spoiler

-avaimet
-Lukossa olevat ovet.
-Sydämet/heltit joita voi kerätä.
-Parempi keräysanimaatio kolikoille.
-Lepakot
-Maassa makaavat piikit
-Taloja sisältöineen
-Inventy-systeemi
-Paremmat puuspritet
-Parempi sprite checkpointeille
-Paremmat spritet oville.
-Animoitu tuulisprite (Jos jollain täällä riittää taidot sellaisen tekoon niin jos auttaisi minua olisin kiitollinen, tuottanut paljon päänvaivaa)

Lista päivittyy.....


Kuva:
Spoiler
Pelissä on jo nyt mukana toimiva tallennussysteemi.

Movement
85%
Pelaaja voi ofc liikkua ja hyppiä, sekä sillä on double jump. Harkitsem wall jumpin lisäämistä erikseen hankittavana kykynä, mutta en ole varma asiasta. Myös liikkuminen eri "tasojen" välillä on tuottanut koodauksessa ongelmia, mutta olen pitkälti onnistunut tässä. Näätte myöhemmin mitä tarkoitan.

Vihut/esteet
10%
Slimet, tippuvat piikit ja lentävät laavapallot sekä laava.

Maailma
1%
Enpä ole ehtinyt vielä muuta kuin esimerkkikenttiä väsätä.

Juoni
10%
Pientä suunnitelmaa on, mutta ei mitään valmiiksi päätettyä enkä viitti laittaa vielä tänne. Tietenkin tämä
[copypaste]En ole päättänyt juonta vielä juurikaan kasaan, mutta pääasiallinen idea on että pelaaja on asunut korkeimmalla saarella ja syystä jos toisesta tippunut sieltä, kunnes on tippunut alimman saaren lampeen
( [ x ]realistinen tuuri). Tästä tarkoitus on matkata takaisin kotiin korkeimmalle saarelle ja suorittaa matkalla sidequesteja ja muuta.[/copypaste]

Sivuja: [1]
Powered by SMF 2.0.11 | SMF © 2006–2009, Simple Machines LLC